Home > Maistas > Maisto gaminimas gamtoje

Maisto gaminimas gamtoje

Dažniausiai maistas gaminamas namo kieme, suartina šeimos narius, o ypatingomis progomis svečiams pateikiamas ant stalo skanus maistas, kuris būna persmelktas malkų dūmų aromatu. Pripažinkime, juk skaniai paruoštas maistas teikia didelį pasitenkinimą, atveria naują žvilgsnį į gyvenimą.

Kartais sėkmingam barbekiu neužtenka tik kokybiškos mėsos produktų, nes turint maisto ruošimui skirtus netinkamus įrankius, galima lengvai viską sugaditi. Teikiamas prioritetas geram lauko kepsninės pasirinkimui. Žinoma, lauko kepsninės kaina priklauso nuo norimo rezultato gauti. Neverta tikėtis, kad pigi kepsninė tarnaus ilgai, juolab jeigu ir tarnautų ilgai, tektų kankinti savo skrandį neskaniai iškeptu maistu, arba visai atsisakyti maisto ruošimo lauke.

Kokybiškos lauko kepsninės privalumai visiškai aiškūs – maistas bus skanus. Tačiau ar vienos funkcijos užteks? Nes laikui bėgant, juo labiau jeigu tai yra vasara, didysis kepsnių ir šašlykų sezonas, labai greitai pabosta tiesiog kepta mėsa. Tokiu atveju norisi turėti tiek šašlykinę, tiek kepsninę, ar rūkyklą atskirai, kad kiekvieną kartą būtų galima save palepinti vis kitokiu unikaliu skoniu. Deja, kiekvienas papildomas įrenginys reikalauja nemažai vietos. Todėl pravartu pagalvoti apie vieną, kokybišką ir universalų prietaisą.

Mėsos rūkinimas gamtoje yra vienas ilgiausių, tačiau skaniausių rezultatų žadantis procesas. Geros rūkyklos pagalba galima išgauti pačius įvairiausius mėsos patiekalus, kurie savo unikaliu pagaminimo būdu išsiskirs neprilygstamu skoniu. Rūkinant arba netiesiogiai kepant mėsos gaminius profesionaliame įrenginyje bus žymiai geresnis, negu pigiame. Nors šis gaminimo procesas lauke yra žymiai ilgesnis, tačiau tuo tarpu galima skirti laiko bendraujant su sau brangiais žmonėmis.

Renkantis tinkamą kepsninę, reikėtų gerai pagalvoti, kokį dydį pasirinkti. Dažniausiai renkamasi didesnis grilis, neatsižvelgiant į tai, kiek žmonių maitinama ir kur norima gaminti. Jeigu nusiperkama didelė kepsninė, tokiu atveju sunku pasiimti ją į iškylą gamtoje: parke, sodyboje, prie ežero ir kitur. Jeigu visgi mėgstate keliauti ne vienas, tuomet tikslinga rūkinti mėsą, ne tik dėl geriausio skonio rezultato, bet ir skiriant laiką kartu keliaujantiems, juk išvykoje svarbiausias praleistas laikas kartu, o mini rūkykla bus puiki pagalbininkė iškylaujant.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *